Ramon Esteve Transforms The Restaurant Blanc I Negre Do It Discovered?

Today we go to the town of Ontinyent, Valencia, for the renovation of the restaurant Blanc i Negre, in charge of the study of Ramón Esteve. A reform that is based on the attempt to recover the foundations of the bar of life, transforming a classic restaurant in a modern, open and accessible local.

The restaurant is full of details and materials which create a pleasant feeling of comfort in the dining area, of more sober appearance, both in the bar, with high tables and a more informal character, thanks to that lovely bar perfect to drink a glass of wine while you’re waiting table for dinner.

The bar, like many of the ceramic tile in the Faces of L’Antic Colonial collection, also designed by Ramón Esteve, has an attractive faceted geometry giving life to a space characterised by minimalism, white and straight and clean lines.

The restaurant is of the collection face of Vondom, with pieces that bring the dark touch next to the bar, designed in black marble marquina grain surface.

The floors are ceramic in a beige tone, ideal to give a warmer air space, while lamps provide the touch of chic with Golden details that you incorporate. As you can see, a simple and space complex while it transmits serenity and elegance with a suitable choice of materials and furniture and a skilful lighting of the space.